Eram în Cărtureşti şi voiam să cumpăr o carte din secţiunea “Jurnale, biografii”. Nu căutam una anume. Atunci m-a atras coperta unei cărţi cu o jumătate de faţă de bărbat pe copertă şi cealaltă jumătate pe spatele ei şi un cuvânt scris cu litere mari: NAMASTE. Autorul era Sega. Imm… Nu m-a convins însă să o cumpăr. Dar după cateva zile, Sim îmi spune că a dat peste o carte foarte faină, pe care a apucat să o citească parţial, înainte să o ofere cadou, căci acesta a fost scopul pentru care a cumpărat cartea şi că mi-o recomandă din toată inima. A doua zi mă duc din nou la Cărtureşti şi de data aceasta ies din librărie cu primul volum din trilogia pe care avea să o scrie Sega, Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India. Era în vara anului 2012, la câteva săptămâni după lansarea cărţii şi la patru ani distanţă de toate cele întâmplate şi descrise de către Ovidiu Segărceanu, sub denumirea de Sega, iar în 2013 avea să apară continuarea, Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal.

Nu pot să nu remarc faptul că nici celelalte robe stacojii nu sunt mai fericite. Prezentul promis nu pare să fie decât un concept frumos de marketing şi cam atât… Osho created here a wonderful Buddha-field… We all are Buddhas… We are Buddhas in meditation and Zorbas in enjoying life… Sunt vorbe care îmi răsună doar în urechi, nu şi în înimă. Sloganuri publicitare… Spre deosebire de nou-veniţii printre care mă număr, exaltaţi şi îngroziţi de propriile fantezii legate de locul acesta, mai vechii fac eforturi să se arate realizaţi spiritual.

Este jurnalul unei călătorii iniţiatice, a descoperirii de sine atât a autorului, cât şi a cititorului. Lăsându-şi în urmă viaţa din Bucuresti, Sega porneşte în căutarea a ceea ce îi lipsea. Nu ştia însă ce: validarea existenţei sau inexistenţei lui Dumnezeu? iubirea? aventura? spiritualitatea? acceptarea? Sau toate acestea la un loc?… Beznă totală. Dar face un prim pas şi aşa ajunge în India, la porţile ashramului lui Osho, din Prune. Aici, are parte de toate – oameni noi, experienţe profunde, provocări cu sine însuşi, dar mai puţin de răspunsurile pe care spera să le găsească, călătoria lui transformându-se de fapt în scop în sine.

Inima stă să-mi sară din piept când îi iau mâna din nou într-a mea. Ea mă priveşte fără ocolişuri, întinzându-mi-o şi pe cealaltă. În cercul pe care îl formează mâinile noastre nu mai încape nici o vorbă acum. Yoko închide ochii şi rămâne aşa, nemişcată, iar eu rămân să îi pictez chipul şi trupul cu toate dorinţele mele nemărturisite. Prin minte îmi trec şuierând multe gânduri, însă nu prind nici unul, aşa de repede trec. Nu pricep de ce mă obosesc atât să le prind. Doar ştiu că gândurile mă duc nicăieri şi eu nu vreau acolo. Eu vreau aici.

Povestea se continuă în al doilea volum, în Nepal, pe urmele lui Buddha. Pe tot parcursul acestor cărţi am simţit că sunt şi eu acolo, în India, în Nepal şi recunosc că îl invidiez pe Sega, cât pot eu de frumos, bineînţeles; este de-a dreptul incredibil să poţi uita de lume pentru un an întreg şi să pleci cu un rucsac în spate în căutarea ta! Şi tocmai în celălalt capăt al lumii! Recunosc că primul volum mi-a plăcut mult mai mult decât al doilea şi acum îl aştept pe al treilea, înapoi în India. Oricum, este un roman foarte plastic şi iscoditor!

Mai multe puteţi afla direct din cele două cărti sau de pe site-ul lui Sega, sega-namaste.com. Şi dacă vreţi să aveţi şi voi parte de aventuri în Nepal, aşa “cum scrie la carte”, aveti la dispoziţie aventuri-in-nepal.com. Vă recomand şi un interviu foarte interesant cu el, pe care l-am găsit pe totb.ro.

Namaste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s